My HaPpY FaMiLy..

My HaPpY FaMiLy..

Sabtu, 27 Ogos 2011

Persiapan Untuk Raye Part 2..

assalamualaikum semue..alhamdulillah sekarang dah sampai puasa hari ke 27..dan lagi 3 hari lagi kite akan menyambut hari raya aidilfitri..tapi..sedey jugak coz kite hampir meninggalkan bulan yang penuh rahmat nie..harap2 dalam bulan ramadhan tahun nie,kite dapat buat bende yang bermanfaat..INSYAALLAH..  (^__^)
dah nak raye nie korang mesti dah buat persiapan raye an??..x kesah arhh persiapan rumah ke..persiapan diri korang ke..mesti ade nye an??..huhu..same arhh dengan aq..persiapan rumah tengah buat..nie pown aq baru jerk abes pasang langsir dengan mak aq..  ^__^  ..nie aq nak citer pasal ari 2 aq shopping dengan abg long aq n kak long aq untok raye nie..syok arhh jugak..abang aq belanje..ape agi..mintak arhh yang mahal2..haha!!..firstly aq memang dah buat list dah nak beli ape nanti..aq nak beli.......
  • T-SHIRT..selai jerk kowt..warne x kesah..ape kalaw boley nak yang warne mcm purple2 siket..
  • BAJU KEMEJE KOTAK2..x kesah arhh kotak kecik2 ke kotak besaw2..tp kalaw boleh nak kotak besaw2..nanpak garang siket..huhu..
  • BEG..nie paling penting..macam mne nak raye kalw x de beg..nanti nak letak duet raye at mane??..huhu..guaw jerk arhh..  ^__^
  • JAM TANGAN..nie pown sambilan jerk..jam kesayangan aq dah putos..eerrmm..ape bley buat..
4 bende nie memang aq nak beli sangat2..mase jalan dengan mak aq,aq nak beli..api mak aq kate lebey baek beli dengan abang aq..coz abang aq pandai siket menilai baju nie..huhu..mase jalan dengan abang aq lak kiteorang shopping kat jusco jerk..huhu..masok2 jerk kiteorang pegi kat tempat abang aq dulu..lame gak arhh dye beli barang2 dye..cerewet siket abang aq 2..so..sabaw jerk arhh aq n kak long aq tunggu dye..lepas dah beli baju dye,kiteorang pegi kat bahagian ladies lak..haha..kiteorang piley2 baju akhir nyer jumpe pown baju kotak2 tu..ape agi..aq pown piley arhh..aq n warne itam putih..tapi x de..aq beli warne biru itam..cantik jugak..kotak dye besaw2..cantik arhh senang citer..abang aq pown kte ok..huhu..aq beli saiz besaw..nak tahu sebab ape??..kalaw aq beli yang kecik,sekali mak aq x bekenan,andaw2 jerk x dapat pakai..baek aq beli besaw siket..boley pakai sampai tahun depan..huhu..

niea arhh baju biru kotak2 tu..
lepas beli baju 2,kiteorang round2 kat tempat kasot lak..piley an untok akk long aq arhh..aq dah beli dah..tapi..kak long aq belanje sandel..haha..dapat lagi satu sandel..happy giler aq..lepas tempat kasot,kiteorang pegi tempat jam lak..tapi..jam2 tu x cantek arhh..bagi aq arhhh..jam dye style besi..eerrmm..jam aq x beli kt situ..abg long aq jerk yang beli..tapi..aq beli gelang kaki..huhu..abang aq nak belanje..amek jerk arhh..haha..tempat beg lak,semue jenis macam anak dare punyer 2..x minat aq..kalaw aq pakai,macam orang dah kawen..haha..beg pown x jadik beli..eerrmm..  -__-  ..nak beli t-shirt pown x jadik..sebelom nie pown aq ade beli baju..dengan mak aq..yang belang2 itam tu arhh baju yang aq beli dengan mak aq..thankz mak..

baju yang mak aq belikan..  ^__^
lepas 2 kiteorang pegi kat tempat baju2 baby lak..ye arhh..anak abg aq pown nak baju baru tahun nie..haha..kat tempat baby jerk 2 jam..memang lame arhh..sudah jerk beli nengok jam dah kol 6.30 petang..cepat2 kiteorang pegi kat medan selere..sampai2 jerk melopong mulut kiteorang..TEMPAT DUDUK DAH FULL..ppeerrhhh..carik2..x de langsung tempat dudok..eerrmm..x ley buat ape arhh..kiteorang pown beli jerk nasik bungkus n kiteorang gie kat DATARAN MBMB..orang melake tahu arhh kat mane 2..huhu..kiteorang buke kat sane..syok giler arhh..ramai jugak bbuke at situ..ade yang bawak family..couple2 pown ade..astagfirullahalazim..lepas makan,kiteorang stret balek..huhu..ppahal pown memang best arhh..eeehh..nie dah lari tajok dah nie..haha..kirenyer mase shopping,senarai yang aq buat 2 langsong x dapat beli..yang dapat beli,baju kotak2 tu jerk..huhu..beg,jam n t-shirt x dapat..tapi diganti dengan gelang n sendel..huhu..tapi x pew..yang penting,abang aq yang belanje..aq x keluar an duet sesen pown..time kaseh akk long n bang long..huhu..sayang kamu..

baju nie dah beli dari bulan 3..huhu..aq minat baju macam nie..   ^__^
 
baju nie dah lame dah tempah..untok raye gak..  ^__^

 NOTE:SELAMAT HARI RAYE SEMUE..  ^__^  ..mase raye jangan lupekan aq k..  ^__^

5 ulasan:

AmirahFisra berkata...

alamakk aii, betul raya dye nie ..

Nazihah berkata...

haha!!..
tahon depan dah nak PMR..
kne arhh raye abes2an taon nie..
haha!!..
^__^

AmirahFisra berkata...

@Nazihah ingat PMR, ingat mati. ingat PMR, ingat mati. lebih baik baik ingat mati.

#Eaaa? ape aku mengarut niee.. sorry-3

##hehe.

~Nana 귀여운~ berkata...

selamat hari raya...raya sakan nie..hehehe

Nazihah berkata...

huhu..thankz..
(^____^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...